oinophilia

oinophilia

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

10 tips για να …απογειώσετε τις πωλήσεις κρασιού στο εστιατόριο και να δημιουργήσετε φανατικούς πελάτες οινόφιλους και μη

0 comments



Απλές και ανέξοδες συμβουλές που μπορούν να εφαρμοστούν εύκολα και γρήγορα και να βελτιώσουν θεαματικά όχι μόνο την συνολική ποσότητα κρασιού που θα πουληθεί στο εστιατόριο αλλά κυρίως θα σας βοηθήσουν να αναδείξετε και τα υπόλοιπα κρασιά της λίστας σας πέρα των γνωστών και πολυδοκιμασμένων που συνήθως μονοπωλούν τις επιλογές των πελατών των εστιατορίων. Έξυπνες τεχνικές και μικρά μυστικά που θα εκπλήξουν ευχάριστα τους πελάτες σας και θα γίνουν φανατικοί υποστηρικτές σας.

Το μεταμπισουλφίτ στην ερασιτεχνική οινοποίηση. Γνωρίστε το για να το χρησιμοποιείτε σωστά.

0 comments
Το μεταμπισουλφίτ είναι ευρέως διαδεδομένο στην ερασιτεχνική οινοποίηση. Οι οινοποιοί είναι αρκετά εξοικειωμένοι με την χρήση του χωρίς όμως να γνωρίζουν πολλά για τον τρόπο δράσης του.

Αν ρωτήσεις ένα ερασιτέχνη οινοποιό γιατί προσθέτει μεταμπισουλφίτ στο μούστο ή στο κρασί του η πιο συχνή απάντηση που θα πάρεις είναι για την συντήρηση του, ενώ λίγοι απ’ αυτούς θα αναφερθούν και στις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Μέχρι εκεί. Οι υπόλοιπες δράσεις του αλλά κυρίως ο τρόπος με τον οποίο δρα το μεταμπισουλφίτ είναι άγνωστες στο σύνολο σχεδόν των ερασιτεχνών οινοποιών. Η άγνοια αυτή οδηγεί συχνά σε μη αποτελεσματική και έγκαιρη χρήση του ή σε υπερβολικές ποσότητες ουσιαστικά μη αναγκαίες.

Η θείωση στην οινοποίηση. Χρήσιμες συμβουλές για να μεγιστοποιήσετε την αποτελεσματικότητα του SO2 χρησιμοποιώντας την ελάχιστη δυνατή δόση. ( ΜΈΡΟΣ Β )

0 comments
Η θείωση του παραγόμενου οίνου

Ο νέος οίνος που παράχθηκε χρειάζεται νέα προσθήκη SO2 για να συντηρηθεί. Η ποσότητα που πρέπει να προστεθεί διαφέρει από οίνο σε οίνο και εξαρτάται από την σύσταση του νέου οίνου. Αυτό σημαίνει ότι η συνηθισμένη πρακτική της προσθήκης ίδιας δόσης σε όλα τα κρασιά δεν είναι σωστή και μπορεί να οδηγήσει είτε σε ελλιπή προστασία του οίνου είτε σε υπερβολικά υψηλή συγκέντρωση SO2 μη απαραίτητη.

ΔΙΟΝΥΣΙΑ 2011. ΚΡΑΣΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΒΑ

0 comments
Τα περισσότερα κρασιά που δοκιμάσαμε στα φετινά διονύσια , που πραγματοποιήθηκαν στο Ζάππειο στις 12 και 13 Φεβρουαρίου , σε γενικές γραμμές ήταν σε ικανοποιητικό επίπεδο τόσο τα λευκά όσο και τα ερυθρά. Ωστόσο λίγα κρασιά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν εξαιρετικά και να ξεχωρίσουν από το μέσο επίπεδο.
Η μεγαλύτερη δυσκολία να βρούμε ένα κρασί που να ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα ήταν στα ροζέ. θεωρούμε ότι τα ροζέ του 2010 είναι κατώτερα αυτών του 2009 με μέτριο αρωματικό δυναμικό και ελαφρύ σώμα. Λίγο καλύτερα από τα υπόλοιπα ήταν

Η θείωση στην οινοποίηση. Χρήσιμες συμβουλές για να μεγιστοποιήσετε την αποτελεσματικότητα του SΟ2 χρησιμοποιώντας την ελάχιστη δυνατή δόση.(Μέρος Α)

0 comments
Ο οινοποιός έχει μεγάλο συμφέρον να εφαρμόσει τεχνικές και διαδικασίες που να στοχεύουν στην προστασία του οίνου που θα παραχθεί χρησιμοποιώντας την ελάχιστη δυνατή δόση θειώδη ανυδρίτη. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να γνωρίζει πολύ καλά τις μορφές με τις οποίες εμφανίζεται ο θειώδης ανυδρίτης (SΟ2) στο μούστο και στον οίνο , τους παράγοντες που επηρεάζουν τις ισορροπίες μεταξύ των διαφόρων μορφών και πρωτίστως να εφαρμόζει τους κανόνες ορθής οινοποιητικής πρακτικής που στοχεύουν στην ελαχιστοποίηση του θειώδη ανυδρίτη στον οίνο.

ZAZZLE STORE

Shop & Create on Zazzle
SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC

La Redoute Κάντε Click Εδώ