oinophilia

oinophilia

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

ΣΤΑΜΑΤΗΜΕΝΗ ΖΥΜΩΣΗ. 5 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ.

1 comments


Η παρακάτω διαδικασία αναζύμωσης σταματημένων αλκοολικών ζυμώσεων εφαρμόζεται από το εργαστήριο μας τα τελευταία χρόνια με καθολική επιτυχία ακόμη και σε πολύ δύσκολους μούστους , με αλκοολικό βαθμό μεγαλύτερο από 12%vol , και την προτείνουμε  ανεπιφύλακτα σε κάθε οινοπαραγωγό που αντιμετωπίζει προβλήματα με σταματημένες ζυμώσεις. 


1.                                 Προετοιμασία του μούστου για επαναζύμωση.
 

.Η ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΡΟΔΙΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ. ΔΥΟ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ.

0 comments



Ο ροδίτης αποτελεί μια από τις πιο διαδεδομένες ποικιλίες, ιδιαίτερα στην βορειοδυτική Πελοπόννησο που χρησιμοποιείται για την παραγωγή λευκών κρασιών κυρίως μαζικής παραγωγής. Θεωρείται ως μια ποικιλία ουδέτερη αρωματικά που δίνει απλά, ευκολόπιοτα κρασιά με μέτριο σώμα και μέτρια ως υψηλή οξύτητα, ανάλογα με την περιοχή καλλιέργειας,  ενώ πολύ συχνά χρησιμοποιείται σε μίγματα με άλλες πιο αρωματικές ποικιλίες όπως είναι το Sauvignon Blanc. Υπάρχουν πολλοί κλώνοι της ποικιλίας που καλλιεργούνται σήμερα με τον κλώνο γνωστό ως «αλεπού» να θεωρείται ο ευγενέστερος. Οι ροδίτες ορεινών περιοχών, όπως η ορεινή αιγιαλεία , προτιμούνται από τους οινοποιούς σε αντίθεση με τους πεδινούς ποτιστικούς αμπελώνες που παράγουν μεγάλες ποσότητες υπερμεγέθων σταφυλιών. 

Η διαδικασία ενυδάτωσης των ζυμών σε 4 απλά & εύκολα βήματα

0 comments

Η σωστή ενυδάτωση των ζυμών αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά βήματα για την επίτευξη μιας υγιούς και επιτυχημένης αλκοολικής ζύμωσης. Η διαδικασία της ενυδάτωσης είναι πολύ απλή, δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις για την πραγματοποίηση της. Ωστόσο αν δεν  τηρηθούν σχολαστικά όλα τα βήματα και δεν προσεχθούν κάποια σημεία – κλειδιά κινδυνεύουμε να εμβολιάσουμε τον μούστο με μειωμένο αριθμό υγιών κυττάρων ζύμης γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε προβληματικές ζυμώσεις. (Δες περισσότερα εδώ)

ZAZZLE STORE

Shop & Create on Zazzle
SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC

La Redoute Κάντε Click Εδώ