oinophilia

oinophilia

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Ζύμες οινοποίησης και όλα τα οινολογικά προϊόντα διαθέσιμα στους οινοπαραγωγούς από το εργαστήριο μας

Share
Η νέα οινολογική χρονιά ξεκίνησε!!! Όπως κάθε χρόνο το εργαστήριο μας εκτός από την παροχή αναλύσεων και συμβουλών οινοποίησης διαθέτει όλα τα οινολογικά προϊόντα ζύμες , ενζυμα, διατροφικούς παράγοντες, μεταμπισουλφίτ, τρυγικό οξύ κ.α. που χρειάζεται ένας παραγωγός για να δημιουργήσει το κρασί του.

Οι ζύμες είναι σχεδόν απαραίτητες για την οινοποίηση κάθε κρασιού. Προσφέρουν ασφάλεια στον οινοπαραγωγό και επαναληψιμότητα στο παραγώμενο κρασί κάθε χρόνο. Η ζύμωση με τις ιθαγενείς ζύμες (που τις περισσότρες φορές στην ερασιτεχνική οινοποίηση δεν προέρχονται από το σταφύλι αλλά από τα μηχανήματα εξαγωγής του μούστου) είναι ριψοκίνδυνη επιλογή. Mπορεί να προκύψει ένα καλό κρασί αλλά τις περισσότερες φορές το αποτελέσμα είναι ένα αδιάφορο κρασί.
Μια πληθώρα ζυμών μπορεί να βρεθεί στο εμπόριο που υπόσχονται τα πάντα  γεγονός που κάνει την σωστή επιλογή ζύμης όχι και τόσο απλή διαδικασία. Μία λάθος επιλογή στελέχους ζύμης μπορεί να είναι πιο καταστρεπτική για το κρασί μας από την μη χρησιμοποίηση ζυμών.
Το εργαστήριο μας μέσα από συνεχές δοκιμές διαφόρων στελεχων ζύμης έχει επιλέξει έναν αριθμό στελεχών ζύμης ανάλογα με το στυλ του παραγώμενου κρασιού .

Κατηγορίες ζυμών


Ζύμες για αρωματικές ποικιλίες π.χ. μοσχοφίλερο , μοσχάτο , μαλαγουζιά, sauvignon blanc

συμβάλλουν στην απελευθέρωση των δεσμεμεύνων αρωματικών ουσιών που υπάρχουν στο μούστο ενισχύοντας έτσι το πρωτογένες άρωμα του μούστου που προέρχεται από το σταφύλι και χαρακτηρίζει καθε ποικιλία. 
Φέτος δοκιμάζουμε την uvaferm exence σε Sauvignon Blanc
 

Ζύμες για ουδέτερες αρωματικά λευκες ποικιλίες π.χ. ροδίτης , chardonnay , σαβαττιανό
που οδηγούν στην παραγωγή αυξημένων ποσοτήτων δευτερογενών αρωμάτων , αρωμάτων δηλαδή που προέρχονται από τα προϊόντα μεταβολισμού των ζυμών



 Ζύμες για φρέσκα ερυθρά δεξαμενής.
επιλεγμένες ζύμες για φρουτώδη ερυθρά κρασιά σύντομης εκχύλισης με λίγες ταννίνες και έντονο χρώμα με μωβ αποχρώσεις. 


Ζύμες για ερυθρά παλαίωσης
Επιλεγμένες ζύμες για υψηλόβαθμα ερυθρά κρασιά μακράς εκχύλισης που θα παλαιώσουν σε δρύινα καινούρια βαρέλια. Αυτέ οι ζύμες συμβάλλουν στην δημιουργία πλούσιου σώματος με υψηλό πολυφαινολικό δυναμικό αλλά χωρίς υπερβολική στυφή αίσθηση 


Ζύμες επαναζύμωσης
Ειδικές ζύμες για την επαναζύμωση σταματημένων ζυμώσεων. Η χρήση αυτών των ζυμών σε συνδυασμό με ένα πρωτόκολλο οινοποίησης οδηγεί στην επανέναρξη της ζύμωσης και στην επιτυχη ολοκλήρωση της


Όλες οι ζύμες που διαθέτουμε είναι δοκιμασμένες σε κάθε τύπο κρασιού και έχουν επιλεχθεί μετά από ανάλογες δοκιμές με διάφορα στελέχη ζυμών.
Ωστόσο κάθε χρόνο δεν σταματάμε να πειραματιζόμαστε με νέες ζύμες.
Επικοινωνήστε μαζί μας για να επιλέξουμε μαζί την κατάλληλη ζύμη για το δικό σας κρασί αλλά και ότι άλλο χρειαστεί για να φτιάξετε το κρασί σας. 
Καλή οινολογική χρονιά σε όλους!!!!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ZAZZLE STORE

Shop & Create on Zazzle
SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC

La Redoute Κάντε Click Εδώ