oinophilia

oinophilia

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

oinophilia Syrah. Η ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ

0 comments

Την επόμενη εβδομάδα , καιρού επιτρέποντος , θα ξεκινήσει ο τρύγος των σταφυλιών για το ερυθρό κρασί της κάβας μας. Ένα 100% Syrah από έναν ξερικό αμπελώνα σε υψόμετρο περίπου 500m. Η  ωρίμανση του σταφυλιού εξελίσσεται φυσιολογικά χωρίς προβλήματα ασθενειών και ελπίζουμε στον τρύγο να έχουμε ένα ώριμο φρουτώδες σταφύλι.

Η οινοποίηση του θα περιγράφεται βήμα βήμα από το blog μας. Στοχεύουμε σε οινοποίηση σύντομης εκχύλισης σε μέτριες θερμοκρασίες με έμφαση στο φρουτώδη χαρακτήρα. Οι λεπτομέρειες για την χημική σύσταση του σταφυλιού, την επιλογή ζυμών, θρεπτικών , ανακυκλώσεων και όλες οι  κρίσιμες παράμετροι της οινοποίησης θα περιγράφονται αναλυτικά στο blog μας.

ΖΥΜΕΣ, ΕΝΖΥΜΑ ,ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΟΙΝΟΠΟΙΟ

0 comments
Το εργαστήριο μας παρέχει την δυνατότητα στους ερασιτέχνες οινοποιούς να προμηθευτούν τα απαραίτητα υλικά για μια σύγχρονη οινοποίηση όπως ζύμες , ένζυμα θρεπτικά κ.α. σε μικρές ποσότητες για μικρές παραγωγές (μέχρι 500 L).

Παρέχονται αναλυτικές οδηγίες χρήσης.
Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2743029132 για περισσότερες πληροφορίες.

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΛΕΥΚΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ. 5 ΣΗΜΕΙΑ - ΚΛΕΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΝΟΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ

0 comments

Ξεκίνησες μ' ενθουσιασμό για να φτιάξεις το δικό σου κρασί αλλά το αποτέλεσμα ήταν κατώτερο των προσδοκιών σου και σ' απογοήτευσε ; Όσες προσπάθειες και αν έχεις κάνει όσα μαγικά κόλπα άλλων ερασιτεχνών οινοποιών και αν ακολούθησες δεν έχεις καταφέρει να φτιάξεις το κρασί που επιθυμείς ;

Αν αναρωτιέσαι τι μπορεί να έχει πάει στραβά και τι χρειάζεσαι για να φτιάξεις ένα καλύτερο κρασί αυτό το άρθρο θα σου φανεί χρήσιμο.Θα βρεις απλές και εύκολα εφαρμόσιμες διαδικασίες που χρησιμοποιούνται από τους επαγγελματίες οινοποιούς και αν τις ακολουθήσεις θα ανεβάσεις το επίπεδο του κρασιού σου σε άλλο επίπεδο.

ZAZZLE STORE

Shop & Create on Zazzle
SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC

La Redoute Κάντε Click Εδώ