oinophilia

oinophilia

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ 2010

Share
ΜΟΝΟΠΑΤΙ 2010

Ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα Premium κρασιού από  την Νεμέα,. Πλούσιο, γεμάτο και δυνατό, με σφιχτές τανίνες και μεγάλη δυναμική παλαίωσης, το Μονοπάτι Αϊβαλή καταδεικνύει τις δυνατότητες του Αγιωργίτικου της Νεμέας όταν οινοποιείται σωστά. 

 Το Μονοπάτι είναι ένα δυνατό και απολαυστικό κρασί . Προέρχεται από ένα από τα πιο επίλεκτα αμπελοτόπια της Νεμέας, το  "Μονοπάτι", από το οποίο παίρνει και το όνομα του.  Ένας μοναδικός τόπος με έδαφος πετρώδες. Η ηλικία των πρέμνων πλησιάζουν τον μισό αιώνα. Απολύτως ξερικό, καλλιεργείται βιολογικά και πιστοποιείται.
Παράγει εξαιρετικό σταφύλι μικρό, συμπαγές, με χονδρό φλοιό πλούσιο σε φαινολικά συστατκά με πολύ χαμηλή στρεμματική απόδοση.
Το αποτέλεσμα είναι ένα κρασί με μεγάλη αρωματική και γευστική πολυπλοκότητα που  ενδείκνυται  για μακρόχρονη παλαίωση.



Η οινοποίηση του αποσκοπεί να εκφράσει στο μέγιστο βαθμό το ποιοτικό δυναμικό του σταφυλιού. 
Η επαφή των φλοιών με το γλεύκος ξεπερνά τα 30 εικοσιτετράωρα. Η 14μηνών ωρίμανση σε βαρέλια γαλλικής δρυός ολοκληρώνει μία διαδρομή από το πρέμνο στο μπουκάλι, ξεκινώντας ένα πολύχρονο κύκλο φυσικών διαδικασιών που θα φτάσουν στην αποκορύφωσή τους στην 15ετία.
Δεν φιλτράρεται και δεν σταθεροποιείται διατηρώντας ατόφια πολύτιμα συστατικά και την αυθεντικότητά τους.

Το μονοπάτι Αϊβαλή είναι ένα κρασί που θα έπρεπε να βρίσκεται σε κάθε κάβα και σε κάθε εστιατόριο .Αναδεικνύει όλο το μεγαλείο του Αγιωργίτικου και της Νεμέας και αποδεικνύει ότι το καλό κρασί  δεν χρειάζεται χολιγουντιανά οινοποιεία υπερσύγχρονης τεχνολογίας  και οινολόγους σούπερ - σταρ. Αρκεί το εξαιρετικό σταφύλι στα χέρια των κατάλληλων ανθρώπων που η φιλοσοφία τους είναι στενά συνδεδεμένη με την φύση.
Αν δεν το έχετε δοκιμάσει ακόμα μην το χάσετε γιατί είναι ένα κρασί που εξαντλείται γρήγορα λόγω της ποιότητας του και της μικρής παραγωγής. ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ (aff link)

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ZAZZLE STORE

Shop & Create on Zazzle
SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC

La Redoute Κάντε Click Εδώ