oinophilia

oinophilia

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Μηχανήματα συντήρησης ανοιγμένων φιαλών κρασιού. Νέα δεδομένα για το κρασί στο ποτήρι στο εστιατόριο.

Share
Το κρασί στο ποτήρι είναι, όπως έχουμε αναφέρει και σε παλιότερα άρθρα, ένα εξαιρετικό εργαλείο προώθησης των κρασιών στο εστιατόριο αρκεί να χρησιμοποιηθεί σωστά από τους ιδιοκτήτες των εστιατορίων.
Μέχρι τώρα τα περισσότερα εστιατόρια απέφευγαν να ανοίξουν φιάλες κρασιού και να δημιουργήσουν προγράμματα κρασιού σε ποτήρι φοβούμενοι ότι το κρασί θα αλλοιωθεί πριν καταναλωθεί ολόκληρη η φιάλη. Πρόσφεραν σε ποτήρι μόνο πολύ φθηνά κρασιά χωρίς την δυνατότητα επιλογής από τους πελάτες ή το χύμα κρασί του εστιατορίου.

Τον τελευταίο καιρό έχουν έρθει και στην Ελλάδα μηχανήματα που διευκολύνουν τους εστιάτορες να δημιουργήσουν αξιόλογα προγράμματα κρασιού σε ποτήρι μειώνοντας τον κίνδυνο της αλλοίωσης των ανοιγμένων φιαλών και αξιοποιώντας στον μέγιστο βαθμό τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα σωστά δομημένο πρόγραμμα κρασιού στο ποτήρι.
Δύο από τα καλύτερα μηχανήματα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα είναι το Εnomatic, το κορυφαίο κατά την γνώμη μας μηχάνημα, και το WineDisp με μεγάλο αριθμό διαφορετικών μοντέλων προσαρμοσμένα στις ανάγκες κάθε επαγγελματία.

Αυτά τα μηχανήματα διαθέτουν συστήματα διατήρησης των ανοιγμένων φιαλών σε περιβάλλον αδρανούς αερίου και στην κατάλληλη θερμοκρασία προστατεύοντας το κρασί από την επαφή του με το οξυγόνο. Έτσι μια φιάλη μπορεί να συντηρηθεί για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα ,που φθάνει την μία εβδομάδα, χωρίς να αλλοιωθούν τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του κρασιού.
Ανάλογα με το μοντέλο υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης της θερμοκρασίας, η επιλογή ελεύθερης ροής ή δοσομέτρησης μέχρι τριών διαφορετικών ποσοτήτων κρασιού και η χρήση από τους πελάτες προπληρωμένης κάρτας που εκδίδεται εύκολα και γρήγορα από το κατάστημα.

Τα μηχανήματα αυτά αν αξιοποιηθούν σωστά και έξυπνα από τους ιδιοκτήτες εστιατορίων θα προσφέρουν εξαιρετικές καινοτόμες υπηρεσίες στους πελάτες, αυξάνοντας τις επιλογές τους και βοηθώντας τους να πειραματιστούν και να δοκιμάσουν κρασιά άγνωστα σ’ αυτούς χωρίς το ρίσκο αγοράς ολόκληρης φιάλης και οδηγώντας έτσι στην αύξηση της κερδοφορίας του εστιατορίου και στην γρήγορη απόσβεση του κόστους αγοράς τους.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ZAZZLE STORE

Shop & Create on Zazzle
SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC

La Redoute Κάντε Click Εδώ