oinophilia

oinophilia

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Πως να οργανώσετε μια βραδιά κρασιού στο εστιατόριο.

Share
Ποιος είναι ο ρόλος του κρασιού στο εστιατόριο σας; Αποτελεί μια επιλογή για να συνοδέψουν οι πελάτες το φαγητό σας και τίποτα άλλο;

Αν η απάντηση είναι ναι , τότε μάλλον χάνετε πολλά από αυτά που μπορεί να σας προσφέρει το κρασί. Η απόλαυση του κρασιού δεν εξαντλείται μόνο στην γευστική του υπόσταση. Το κρασί μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο που θα ψυχαγωγήσει και θα εκπλήξει ευχάριστα τους έπισκέπτες-πελάτες του εστιατορίου σας προσφέροντας τους μοναδικές βραδιές που θα θυμούνται για καιρό και θα θέλουν να επαναλάβουν.

Η δημιουργία βραδιών κρασιού είναι μια απλή διαδικασία αρκεί να οργανωθεί σωστά και από τα κατάλληλα άτομα.
 
Το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα είναι η επιλογή του θέματος της βραδιάς.

Η επιλογή ενός ενδιαφέροντος θέματος είναι η σημαντικότερη απόφαση που πρέπει να πάρετε. Συζητήστε με τον συνεργάτη σας τις διάφορες επιλογές που υπάρχουν. Αν δεν συνεργάζεστε με κάποιον που να γνωρίζει το κρασί απευθυνθείτε σ' έναν οινολόγο. Αναζητείστε ένα θέμα όχι πολύ εξηζητημενο αλλά προσιτό στο προφίλ των επισκεπτών σας και σχετικά εύκολο στην επιλογή των κρασιών. Καλό είναι το θέμα σας να διατυπώνεται με μια έκφραση διαγωνισμού ή αντιπαράθεσης. Π.χ. Κρασιά βόρειας Ελλάδας VS κρασιά νότιας Ελλάδας ή Αγιωργίτικο εναντίον Ξινόμαυρου ώστε να ιντριγκάρει τους επισκέπτες σας και να τους δώσει έναν ενεργό ρόλο καθώς αυτοί θα επιλέξουν τον «νικητή».

 
Μερικές ακόμα επιλογές από την ατελείωτη λίστα θεμάτων αποτελούν:

Ανακαλύψτε την τιμή

Βρες το κρασί.

Βρες το φθηνότερο.

Βρες την ποικιλία

Οριζόντια γευσιγνωσία
Και μερικά πιο εξειδικευμένα θέματα:

Νέος κόσμος VS παλαιός κόσμος

Port VS μαυροδάφνη

Sauternes VS Vinsanto

Κρασιά ψυχρών κλιμάτων VS Κρασιά θερμών κλιμάτων
Κάθετη γευσιγνωσία λευκών ή ερυθρών

Η επιλογή των θεμάτων περιορίζεται μόνο από την φαντασία σας.

Η βοήθεια του εξειδικευμένου συνεργάτη-οινολόγου είναι χρήσιμη και για την σωστή οργάνωση της βραδιάς. Συνεργαστείτε μαζί του για την δημιουργία ενός ειδικού μενού συνοδευτικών πιάτων για τα κρασιά που θα επιλέξετε, για την παρουσίαση των κρασιών στον κατάλογο και για την εκπαίδευση του πρωσοπικού ώστε να μπορούν να υποστηρίξουν την εκδήλωση


Η διαφήμιση της βραδιάς θα βοηθήσει σημαντικά χωρίς να αυξήσει υπερβολικά το κόστος. Εξασφαλίστε τον σωστό εξοπλισμό για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών σας και οργανώστε από πριν την διαδικασία σερβιρίσματος για να μην βρεθείτε να τρέχετε πανικόβλητοι όταν αρχίσει η προσέλευση του κόσμου.

Μια τέτοια βρασιά είναι η καλύτερη ευκαιρία για να δημιουργήσετε μια βάση δεδομένων εξαιρετικά χρήσιμη για μελλοντικές εκδηλώσεις και γιατί όχι να δημιουργήσετε ένα club πιστών φίλων του εστιατορίου σας που να απολαμβάνουν ειδικά ..οινικά προνόμια από εκπτώσεις μέχρι ειδικές εκδηλώσεις όπως η παρουσίαση νέων κρασιών και παραγωγών , barrel tasting κ.α.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ZAZZLE STORE

Shop & Create on Zazzle
SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC

La Redoute Κάντε Click Εδώ