oinophilia

oinophilia

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΥΠΟΛΓΙΣΜΟΥ (BAUME) ΜΠΩΜΕ , BRIX, ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΒΑΡΟΣ

Share
Με την εφαρμογή αυτή μπορούμε να υπολογίσουμε 


  • το μπωμε
  • brix
  • τα σάκχαρα 
  • τον δυναμικό αλκοολικό βαθμό ενός κρασιού
γνωρίζοντας το ειδικό βάρος του μούστου. 

Στο πεδίο ειδικό βάρος γράφετε την τιμή του ειδικού βάρους του κρασιού , προσοχή όχι με κόμμα αλλά με τελεία π.χ. 1.092 , και στα αντίστοιχα πεδία αναγράφονται αυτόματα οι τιμές των παραπάνω μεταβλητών


Μερικές χρήσιμες επισημάνσεις σχετικά με την εφαρμογή



Η τιμή του αλκοολικού βαθμού είναι προσεγγιστική καθώς εξαρτάται από πολλούς παράγοντες ο τελικός αλκοολικός βαθμός που θα αποκτήσει ένα κρασί μετά την ζύμωση.

Μερικοί από αυτούς  είναι :
  • η εκχύλιση ουσιών από τους φλοιούς (αφορά και το λευκό κρασί όταν ασκούνται υψηλές πιέσεις)                                                                                 
  • το στέλεχος της ζύμης                                                                                
  • οι συνθήκες  ζύμωσης                                                                                    
  • η πιθανή εξάτμιση του οινοπνεύματος από την επιφάνεια του δοχείου ζύμωσης κ.α.


Για τον υπολογισμό του αλκοολικού βαθμού στο συγκεκριμένο πρόγραμμα έχουμε ακολουθήσει τις οδηγίες του παγκόσμιου οργανισμού οίνου σχετικά με το ποσοστό μετατροπής των σακχάρων σε αλκοόλ.

Όταν δουλεύουμε με βάση τις σύγχρονες τεχνικές οινοποίησης  για το λευκό κρασί , παραλαβή πρόρωγου , άμεση θείωση , απολάσπωση , ζύμωση με επιλεγμένες ζύμες που γνωρίσουμε την απόδοση της σε αλκοόλ , χαμηλές θερμοκρασίες  , μικρή επαφή και σε συγκεκριμένα στάδια με το οξυγόνο  ο αλκοολικός βαθμός  που υπολογίζει το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ικανοποιητικά ακριβής.

Στα  κόκκινα κρασιά συνήθως λόγω της επαφής με τα στέμφυλα και των συχνών αερισμών εμφανίζει μια απόκλιση προς τα πάνω της τάξης του μισού βαθμού.


ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ


και για την παραλλαγή της εφαρμογής για την μετατροπή από το baume (μπωμέ) στις υπόλοιπες κλίμακες και στον υπολογισμό του αλκοολικού βαθμού 


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ZAZZLE STORE

Shop & Create on Zazzle
SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC

La Redoute Κάντε Click Εδώ