Όπως έχουμε αναφέρει είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε το μοριακό θειώδες ώστε να κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες (προσθήκη μεταμπισουλφίτ) για να είναι πάντα προστατευμένο το κρασί μας.
Πατώντας πάνω στην παρακάτω εικόνα θα ανοίξετε μια εφαρμογή υπολογισμού του ελεύθερου θειώδους συναρτήσει του αλκοολικού βαθμού , του pH και της θερμοκρασίας του κρασιού και της κατάστασης προστασίας του κρασιού ώστε να αποφασίσετε αν πρέπει να προσθέσετε μεταμπισουλφίτ ή όχι
Ο υπολογισμός του ελεύθερου θειώδους και του pH απαιτεί βέβαια την συνδρομή ενός οινολογικού εργαστηρίου για την πραγματοποίηση αυτών των αναλύσεων
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
0 comments:
Δημοσίευση σχολίου