oinophilia

oinophilia

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Πως να αυξήσετε τις πωλήσεις κρασιού στο εστιατόριο σας. Αποτελεσματικές τεχνικές χαμηλού ή και μηδενικού κόστους (πρώτο μέρος)

Share
Στα περισσότερα εστιατόρια το κρασί δεν έχει την θέση που του αξίζει και η συμμέτοχη του στα κέρδη αλλά και στην συνολική εικόνα του εστιατορίου είναι ασήμαντη. Ωστόσο με απλές τεχνικές πολύ συχνά μηδενικού κόστους ένα εστιατόριο μπορεί να αυξήσει τις πωλήσεις του στο κρασί και να καθιερωθεί ως wine – restaurant με πιστούς οινόφιλους , και όχι μόνο , πελάτες.



Α. Κρασί σε καράφα ( χύμα ) εφάμιλλο των εμφιαλωμένων.

Το χύμα κρασί είναι μια μεγάλη πληγή για πολλά εστιατόρια. Η επιλογή του γίνεται με κριτήρια κόστους και μόνο, από ανθρώπους άσχετους με το αντικείμενο. Η πλειοψηφία των εστιατορίων στον κατάλογο τους έχει αναφορά μόνο στο χρώμα του κρασιού , λευκό , κόκκινο και σπανίως να υπάρχει και ροζέ. Αν δε τους ρωτήσεις από ποια ποικιλία έχει παραχθεί το κάθε κρασί δεν έχουν ιδέα. Πολλά χύμα κρασιά που πωλούνται στα εστιατόρια είναι αμφιβόλου προέλευσης και παραγωγής. Η ένδειξη αδιαφορίας για την επιλογή χύμα κρασιού δημιουργεί αρνητικούς συνειρμούς στους πελάτες σχετικά με την γενικότερη εικόνα του εστιατορίου και την ποιότητα του.

Η λύση είναι απλή και επιβεβλημένη. Τοποθέτηση στους καταλόγους κρασί σε καράφα από οινοποιεία που παράγουν ποιοτικό κρασί αποκλειστικά σε ασκό, συνεργασία με καβίστες και επαγγελματίες που γνωρίζουν καλά το κρασί και μπορούν να προτείνουν αξιόπιστες λύσεις με καλή σχέση ποιότητας / τιμής , αγορά κρασιού και τοποθέτηση στους καταλόγους με βάση την ποικιλία σταφυλιού π.χ. Chardonnay, Cabernet Sauvignon κ.λ.π. και τέλος ποικιλία κρασιών σε ασκό. Γιατί αυτή η εμμονή σε ένα λευκό , ένα κόκκινο και ίσως και ένα ροζέ ;

Ακολουθεί ένα παράδειγμα απλής μορφής καταλόγου κρασιών σε καράφα και σε ποτήρι



                                            ΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΚΑΡΑΦΑ



                                                               Καράφα 500 ml           Ποτήρι 150 ml

                           Λευκά
Ροδίτης                                                         3.00                              1,00

Ροδίτης – Μοσχάτο                                      3,40                              1.20

Chardonnay                                                   3,60                              1.40

Μοσχοφίλερο                                               3,60                              1.40



                            Ροζέ

Syrah – Ροδίτης                                           3,40                               1.40


                          Ερυθρά

Syrah                                                            3,80                               1.60

Αγιωργίτικο                                                 3,60                               1.60

Αγιωργίτικο βαρέλι                                     4,00                               1.60

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ZAZZLE STORE

Shop & Create on Zazzle
SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC

La Redoute Κάντε Click Εδώ