oinophilia

oinophilia

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Η ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ SYRAH ΞΕΚΙΝΗΣΕ 1η ΜΕΡΑ

Share
                            
                                 ΜΕΡΑ 1η


Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου τελικά πραγματοποιήθηκε ο τρύγος του Syrah δίνοντας ένα ώριμο σταφύλι ικανοποιητικής υγιεινής με μικρά προβλήματα από το ωίδιο.

Το σταφύλι οδηγήθηκε άμεσα για την έκθλιψη και κατά την εξαγωγή του ο μούστος θειώθηκε με 8gr/hl μεταμπισουλφίτ. Ένα 10% αφέθηκε προστέθηκε άσπαστο στον υπόλοιπο μούστο για μια γίνει μια μορφή αναερόβιας ζύμωσης για την παραγωγή πιο έντονων αρωμάτων φρούτου.

Μετά την παραλαβή του μούστου ακολούθησαν οι μετρήσεις του μπωμέ του pH και της  οξύτητας .και τα αποτελέσματα είναι: μπωμέ 13,2 , pH 3,35 ,και οξύτητα 6. Η θερμοκρασία του μούστου είναι 24 βαθμοί Κελσίου.

 
Στην συνέχεια προστέθηκαν οι ζύμες ,  μετά την ενυδάτωση τους σύμφωνα με το πρωτόκολλο ενυδάτωσης.  Συγκεκριμένα προστέθηκε το στέλεχος L2056 που χαρακτηρίζεται για τον φρουτώδη χαρακτήρα που προσδίδει τόσο σε λευκά όσο και σε κόκκινα κρασιά, και αναμένουμε πλέον την  έναρξη της ζύμωσης. 

Η ωριμότητα του σταφυλιού και κατ' επέκταση και του μούστου είναι καλή με λίγο πιο ανεβασμένο το μπωμέ από όσο θα θέλαμε αλλά με αρώματα ώριμων φρούτων. Ο φλοιός είναι ικανοποιητικής ωριμότητας ενώ τα κουκούτσια δεν έχουν ωριμάσει πλήρως. Τα συμπεράσματα αυτά επιβεβαίωσαν και οριστικοποίησαν την απόφαση μας για μια οινοποίηση σύντομης εκχύλισης με στόχο την παραγωγή ενός ερυθρού κρασιού με φρουτώδη χαρακτήρα μετρίου σώματος με έντονο χρώμα με ιώδεις αποχρώσεις.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ZAZZLE STORE

Shop & Create on Zazzle
SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC

La Redoute Κάντε Click Εδώ