oinophilia

oinophilia

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Η ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ SYRAH - Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΖΥΜΩΣΗΣ

Share
Το βράδυ της τρίτης μέρας από την έναρξη της ζύμωσης πραγματοποιήθηκε ο διαχωρισμός των φλοιών από τον μούστο παραλαμβάνοντας τον μούστο εκροής και ένα μικρό μέρος από τις πρώτες πιέσεις. Το μπωμέ βρισκόταν κοντά στο 9 και το pH στο 3,38. Η εξέλιξη της ζύμωσης τις επόμενες μέρες ήταν φυσιολογική, τα αρώματα παραμένουν φρουτώδη θυμίζοντας μαύρο κεράσι, ώριμο, ενώ οι πικάντικες νότες  πιπεριού έχουν μειωθεί. Σταματήσαμε τις ανακυκλώσεις μετά την τέταρτη μέρα κάνοντας μόνο ανάδευση ,μία ανά ημέρα, ξεκινώντας όταν το μπωμέ κατέβηκε στο 3.  Στο στόμα αρχίζει να φαίνεται η οξύτητα όσο μειώνεται το μπωμέ και αποφασίσαμε να προβούμε σε μείωση της με την προσθήκη 30 γρ / 100λιτρο ανθρακικό ασβέστιο. Η τανικότητα είναι χαμηλή όπως επιθυμούσαμε, ενώ η αίσθηση του φρούτου είναι πιο έντονη στο στόμα. Το σώμα του κρασιού είναι μέτριας έντασης ικανοποιητικό για το στυλ κρασιού που θέλουμε. Η θερμοκρασία της ζύμωσης κυμαίνεται γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου.
Σήμερα ένα δεκαήμερο περίπου από την έναρξη της οινοποίησης το μπωμέ έχει φτάσει κοντά στο 0.5 οπότε σε λίγες μέρες αναμένουμε την ολοκλήρωση της ζύμωσης.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ZAZZLE STORE

Shop & Create on Zazzle
SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC

La Redoute Κάντε Click Εδώ